Okončan literarni natječaj Saveza „Eko-Zelenih“ TK: Dodijeljene nagrade pobjednicima

U Gradskoj biblioteci Kalesija održana centralna manifestacija povodom realizacije projekta “Pedagoške metode razvoja zdravih stilova života kod mladih – prevencija od pojave uzimanja alkohola i droge”. U okviru manifestacije održan je okrugli sto o temi “DROGA I ALKOHOL SU NAJVEĆE ZLO“, a dodijeljene su i nagrade pobjednicima literarnog natječaja kojeg je raspisao Ekološki savez „Eko – zeleni“ Tuzlanskog kantona.

Okrugli sto je vrlo uspješno realizovan. Mladi su pripremili edukativni promotivni materijal koji govori o štetnosti alkohola i droge. Isti je predstavljen od strane uspješne mlade osobe Amile Alikadić koja je izmamila aplauz prisutnih.

Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti pisali su literarne radove o istoimenoj temi „Droga i alkohol su najveće zlo“. Svi učesnici ovog natječaja, dobili su diplomu za učešće i poklon knjigu. Osim knjigom, najuspješniji su dobili i novčane nagrade.

Cilj nam je da razvijamo prevenciju,zaštitu zdravlja mladih  i saznamo šta mladi misle o negativnim pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima kako bismo u budućnosti zauzimali  pozitivne stavove prema zdravlju i okolišu – rekao nam je predsjednik Ekološkog Saveza “Eko zeleni” TK, prof.dr. Muhamed Omerović.

Na skupu su još govorili i direktor Centra za socijalni rad u Kalesiji Muhamed Majdančić, magistrica Munira Džafić, prof dr. Marica Petrović, profesor Fahrudin Sinanović i kalesijska spisateljica Hazeta Salihović Hamzić.

The post Okončan literarni natječaj Saveza „Eko-Zelenih“ TK: Dodijeljene nagrade pobjednicima appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Okončan literarni natječaj Saveza „Eko-Zelenih“ TK: Dodijeljene nagrade pobjednicima