Ifet Feraget: Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima “Memić” i “Dragičević”

Ifet Feraget ugledni advokat, koji zastupa porodice Memić i Dragičević, prokomentirao je za “Avaz” odluku prvostepene disciplinske komisije VSTV-a da se Gordana Tadić premjesti sa pozicije glavne državne tužiteljice.

Prema riječima advokata Ferageta, radi se o očitom pritisku da se Tadićka ukloni iz Tužilaštva BiH jer, kako je pojasnio, nekome očito smeta njen rad na započetim predmetima u ovoj pravosudnoj instituciji.

– Ja mogu samo reći pravda za Dženana, pravda za Davida. Ona je svoj posao radila vrlo korektno i mi smo bili itekako zadovoljni njenim radom. Sve ono što je ona rekla, ispoštovala je. Aktivno je najavila istragu u oba predmeta i svi vidimo da već imamo itekako značajne rezultate. Očigledno je da to nekome ne odgovara i da se od tada na nju vrši veliki pritisak – kazao je Feraget. prenosi “Avaz“.

Advokat porodica Memić i Dragičević je pojasnio da treba precizno reći da nekoga itekako boli njen rad.

– Što se tiče optužbi koje njoj stavljaju na teret, sve je radila po principu kao što rade i ostala tužilaštva. U situacijama gdje su kompleksni predmeti formirala je tužilačke timove, to se desilo i u predmetu “Dženan Memić”. To je njeno pravo u skladu sa Pravilnikom Tužilaštva. Što se tiče sigurnosnih provjera, te procedure nisu okončane ni u jednom tužilaštvu. Tu nema njene odgovornosti. Ponavljam, ovo je samo pritisak na Tadićku zbog rada na predmetima „Memić“ i „Dragičević“, da se ona skloni – kazao je advokat Ifet Feraget.


Izvorni članak: Ifet Feraget: Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima “Memić” i “Dragičević”