Počeli tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

Prvim skokom u hladnu Neretvu otpočeo je navedeni događaj koji će trajati naredna tri dana, a prije toga je intonirana himna BiH koja se razlijevala dolinom ove rijeke.

Organizatori su i ovog puta pripremili bogat sadržaj, a ove godine je odlučeno da se u program uvrste i neki stari događaji, koji se godinama nisu održavali.

Skače se na noge i na glavu, a nastupaju mladi skakači do 20 i do 24 godine. Kako je ranije najavljeno, očekuje se da će biti oko 20 skakača.

Aplauzom i uzvicima podrške, brojni posjetioci bodre skakače, dok žiri vrijedno ocjenjuje i odlučuje ko će odnijeti pobjedu zbog najboljeg skoka.

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari“ Lorens Listo ranije je najavio dolazak skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

Ovogodišnji ocjenjivački žiri čine Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević iz Užica i Alica Jakirović. Delegat žirija je trener Fudbalskog kluba Velež Feđa Dudić.

Naslov najboljih ove godine brane Vedad Bašić u kategoriji skokova na glavu, te Igor Kazić u skokovima na noge, prenosi “N1“.


Izvorni članak: Počeli tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru