Osuđeni zločinac Vojislav Šešelj nije mogao sakriti ogorčenost odlukom Inzka

“Republika Srpska treba čvrsto da se osloni na Srbiju i Rusiju i da sa srpskom i ruskom vladom usklađuje svoje sljedeće poteze. Najvažnije je da se sačuva jedinstvo Republike Srpske. Da među političara ne dolazi do sukoba i da političari imaju jednodušan stav prema ovom pitanju. Ovdje se sada vidi ko je patriora, a ko je izdajnik. Ko se suprotsavi Inzku taj se dokazuje kao patriota, onaj ko prihvati Inckov dekret taj je izdajnik srpskog naroda”, kaže Šešelj za ATV.

Šešelj za Inzka kaže da se ponaša kao drumski razbojnik. Samo što mu nije istekao mandat, a on donosi dekret kojim će poremetiti ukupne političke prilike u BiH. prenosi “radiosarajevo

“Taj zakon nije ni legalan ni legitiman. To radi upravo sada kada je objavljen Izvještaj međunarodne komisije iz koga se vidi da se ni u jednoj zločin iz Srebrenice ne može nazvati genocidom. Mi Srbi izvršeni zločin u Srebrenici ne negiramo, ali ne prihvatamo da se on trtira kao genocid pa makar ga i lažni Haški tribunal tako okvalifikovao. Srbi ne smiju da prihvate taj Inckov dekret i Republika Srpska treba da ga proglasi nelegalnim, nelegitimnim i obavijesti Savjet bezbjednosti UN-a”, kaže Šešelj.

Šta znači ova odluka za Srbe u Republici Srpskoj?

“Ovo znači novu ofanzivu protiv Srba i Republike Srpske u cjelini. Cilj je zapadnih sila da se uz pomoć lažne teze o genocidu u Srebrenici ospori postojanje Republike Srpske i da se ona utopi u unitarnu Bosnu i Hercegovinu”, kaže osuđeni zločinac Vojislav Šešelj.


Izvorni članak: Osuđeni zločinac Vojislav Šešelj nije mogao sakriti ogorčenost odlukom Inzka