Potpredsjednik FBiH pisao Vulinu: “Da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu… “

Sada se oglasio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović, koji je rekao da Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država te da on “bilda svoj ego” objašnjavajući gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb

“Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što s pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje ‘Srpskog sveta’ nije ništa drugo nego priča o ‘Velikoj Srbiji’ te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koje one mogu prouzrokovati”, kazao je Dunović.

Potpredsjednik FBiH je dodao da omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje “Velike Srbije” i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa. prneosi “Radiosarajevo“.

“Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu – sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru”, podcvukao je Dunović, uz konstataciju da je tužno ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.


Izvorni članak: Potpredsjednik FBiH pisao Vulinu: “Da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu… “