Mostarski ronioci nisu našli tijelo 28-godišnjaka, sutra dolaze ronilački timovi FUP-a i Civilne zaštite

Akcija potrage za tijelom 28-godišnjeg S.H. iz Mostara koji se sinoć utopio u jezeru kod Hidroelektrane (HE) Mostar danas nije dala rezultate.

Potvrđeno je to za „Avazov“ portal iz Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar čiji su ronilački i timovi na vodi pretraživali područje sredine jezera, gdje im je rečeno da se u kobnom trenutku nalazio splav s kojeg je mladić skočio tokom druženja sa svojim prijateljima.

Međutim, ispostavilo se da informacija o lokaciji koju su spasioci dobili nije bila pouzdana, vjerovatno, zbog stanja šoka u kojem su se nalazili mladići koji su bili zajedno sa S.H.

U jednom trenutku su ronioci pretražili i uski kanjon na dubini od 27 metara, a uprkos dobroj vidljivosti tragova nije bilo.

Stoga, akcija potrage koja će biti nastavljena sutra, bit će proširena na veće područje, a mostarskim roniocima će se priključiti ronilački timovi Federalne uprave policije (FUP) i Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ,piše Avaz


Izvorni članak: Mostarski ronioci nisu našli tijelo 28-godišnjaka, sutra dolaze ronilački timovi FUP-a i Civilne zaštite