Efendiji Veliću zasmetao bilbord koji je proteklih dana postavljen u Sarajevu: Nije ovo slučajnost, riječ je o latentnom napadu na muslimane

Imam sarajevske džamije Ferhadija, Muhamed ef. Velić jučer je na svom Facebook profilu komentarisao poruke sa jednog bilborda u glavnom gradu BiH, piše “Oslobođenje“.

Naime, Sarajlije su proteklih dana primjetile bilbord na kojem se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku “Ne želim da moja beba ide na ražanj”, a kao “autor” poruke navodi se “anonimna majka ovca”.

Ovaj bilbord zasmetao je imamu sarajevske Ferhadije, te je on uvjeren da se ovakve stvari ne serviraju slučajno pred predstojeći Kurban-bajram.

– Sasvim “slučajno” pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere, rekao je ef. Velić.

Efendija Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

– Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je.


Izvorni članak: Efendiji Veliću zasmetao bilbord koji je proteklih dana postavljen u Sarajevu: Nije ovo slučajnost, riječ je o latentnom napadu na muslimane