“Vidjeli smo jučer po ponašanju u sudnici na šta oni idu, tu je bilo i smijeha i vrijeđanja od Kadrije Kolića jer to je advokat sistema”

Ovu informaciju novinarima je potvrdio advokat Goran Dragović. On, kako je kazao, još nije dobio rješenje Suda, ali ga je porodica Alise Mutap obavijestila da im se ona javila i da je puštena iz prostorija KPZ-a Tuzla, gdje je bila smještena.

Na jučerašnjem ročištu Alisa se, podsjećamo, požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću, te zatražila da bude puštena na slobodu zbog bebe.

O današnjoj odluci Suda smo kontaktirali Muriza Memića, oca stradalog Dženana Memića.

Pritvor je svakako samo mjera, mi očekujemo da optužnica bude potvrđena, a ovo ujedno smatram pritiskom na Gordanu Tadić zbog svih ovih dešavanja, jer vidjeli smo jučer po ponašanju u sudnici na šta oni idu, tu je bilo i smijeha i vrijeđanja od Kadrije Kolića jer to je advokat sistema i mi smo vidjeli na šta oni idu. Mi idemo dalje, odustat nećemo, ja sam se nasikirao u februaru 2016. godine, a ovo ne mijenja tok borbe, mi idemo dalje“, kazao je za Source portal Muriz Memić.


Izvorni članak: “Vidjeli smo jučer po ponašanju u sudnici na šta oni idu, tu je bilo i smijeha i vrijeđanja od Kadrije Kolića jer to je advokat sistema”