Otkriveno 38 neprijavljenih radnika

NEUM  – Poreska uprava Federacije BiH  tokom vikenda pronašla je 38 neprijavljenih radnika u 125 inspekcijskih kontrola na području opština Neum, Stolac i Ravno kojima su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostalih uslužnih djelatnosti.

kontrole

FOTO: Agencije

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i izdato 47 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 96.900 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori Poreske uprave otkrili su 42 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 26 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Cilj kontrola bila je provjera poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Poreska uprava FBiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navedeno je u saopštenju.    Srna

Чланак Otkriveno 38 neprijavljenih radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Otkriveno 38 neprijavljenih radnika