Novi detalji stravične nesreće na planini kod Konjica, Fikret Prevljak prvi pritekao u pomoć: Umrli su mi na rukama

Nesretni Kovačević i Hajduk ispali su iz vozila u isto vrijeme, nekoliko metara, prije nego se terenac zaustavio

Dženaza Adisu Hajduku (48) i Hamedu Kovačeviću (57) koji su jučer poginuli na džipijadi na planini Zec kod Konjica bit će održana sutra u haremu Repovačke džamije u ovom gradu.

Velika je tuga u Konjicu nakon ove tragedije kojoj je svjedočio i Fikret Prevljak, penzionisani general Armije RBiH.

Prvi je pritekao u pomoć stradalima.

On je za portal “Avaza” kazao da je izuzetno pogođen ovim što se dogodilo jer mu je Kovačević zet, a Hajduk veliki prijatelj.

– Veliki gubitak za mene, Kovačević je bio živ do Konjica, bio sam s njim pred bolnicom gdje je izdahnuo nakon reanimacije. Hajduk je odmah na licu mjesta podlegao, nekih pet minuta je davao znakove života. Skoro su mi umrli na rukama – kazao nam je potreseni Prevljak.

Kako je pojasnio, Jeep je sletio niz strminu prekrivenu travom.

– Auto je dobilo klizanje, u dnu je bio neki kanal, dubok 40-50 centimetara koji se nije vidio. Kako je udarilo prednjim krajem u kanal, vozilo se inercijom prevrnulo. Možda nekih 40 metara u ravnici se zaustavio, ali je vozilo skakalo, sedam osam puta i prevrtalo se – ispričao nam je Prevljak.

Nesretni Kovačević i Hajduk ispali su iz vozila u isto vrijeme, nekoliko metara, prije nego se terenac zaustavio, dodao je Prevljak.

Podsjećamo da je Hajduka bio uspješan biznismen koji je došao na odmor iz Njemačke dok je njegov prijatelj Hamed Kovačević radio kao profesor informatike. Iza obojice su ostali supruge i djeca.


Izvorni članak: Novi detalji stravične nesreće na planini kod Konjica, Fikret Prevljak prvi pritekao u pomoć: Umrli su mi na rukama