Hrvatska: Belgijanac zgazio trudnicu, beba preminula

Naime, sumnjiči ga se da je 11. jula 2021. godine oko 15:30 u Petrčanima izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dvije osobe iz parkiranog vozila (rođene 1981. i 2019. godine) lakše su povrijeđene, dok je jučer zaprimljena prijava iz OB-a Zadar kako je od posljedica nesreće preminulo dijete.

“Nakon nesreće osumnjičeni je uz upotrebu sile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli uviđaj.

Zbog sumnje u izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi krivična prijava zbog krivičnog djela opisanog u čl. 227. st. 4. i st. 1. Kaznenog zakona”, kazali su iz policije, prenosi Index


Izvorni članak: Hrvatska: Belgijanac zgazio trudnicu, beba preminula