Dubički i banjalučki SNSD dobili izvršne direktore u „Putevima RS“

BANJALUKA – „Putevi Republike Srpske“ dobili su dva nova izvršna direktora, za ekonomsko finansijske i za pravne poslove, a te funkcije pripale su Srđanu Mijatoviću i Milanu Pupovcu, kadrovima koje je predložio SNSD iz Banjaluke i Kozarske Dubice.

Srđan Mijatović, diplomirani ekonomista, na mjesto vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove dolazi iz Gradske uprave Banjaluka gdje je jedno vrijeme bio v. d. načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Za imenovanje na funkciju u „Putevima“ imao je podršku predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića.

Prethodno je na fukciji izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove bilo rotacija, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Nešić smjenjuje prijatelje samo na `lični zahtjev`“.

Milan Pupovac je diplomirani pravnik i imenovan je za vršioca dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove u „Putevima RS“ na prijedlog SNSD-a iz Kozarske Dubice.

Zanimljivo je da kadrovi iz te opštine dobijaju funkcije dok se istovremeno odbor SNSD-a u Dubici raspada, SNSD-ovog načelnika opštine Radenka Reljića saslušava policija, a upitna je i lokalna skupštinska većina.

Pupovac je, prema saznanjima CAPITAL-a, u drugoj frakciji dubičkog SNSD-a koju predvodi Rodoljub Topić koji je izvršni direktor za poslove podrške u „Elektrokrajini“.

I bivši izvršni direktor za pravne poslove Velimir Vezmar je takođe bio iz Kozarske Dubice.

Podsjećamo, cijela uprava „Puteva“ je u v.d. statusu, direktor je Davor Kostrešević koji je na tu poziciju došao kada je smijenjen Nenad Nešić.

Kostrešević je do imenovanja vršio dužnost izvršnog direktora za tehničke poslove, gdje ga je zamijenio Slobodan Šiljegović.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Чланак Dubički i banjalučki SNSD dobili izvršne direktore u „Putevima RS“ се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Dubički i banjalučki SNSD dobili izvršne direktore u „Putevima RS“