Arena Gradiška dobija novog – starog direktora?

GRADIŠKA – U Gradišci je u toku trka za direktora Sportskog centra „Servitium“ koji upravlja, pred izbore otvorenom, „Arenom“ u Gradišci, a prema saznanjima portala CAPITAL šansu da upravlja tom ustanovom ponovo će dobiti Miloš Vujnić.

Arena Gradiška

FOTO: Arena Gradiška facebook

Nadzorni odbor Sportskog centra raspisao je Javni konkurs za izbor direktora, a od kandidata se traži da ima fakultetsko obrazovanje i najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Budući direktor mora poznavati rad na računaru, kao i problematike u djelatnosti preduzeća, a na tu poziciju ne može biti imenovana osoba koja obavlja izvršnu funkciju u političkoj stranci.

„Kandidati ne mogu obavljati dužnost, aktivnosti ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa“, istaknuto je u Konkursu.

Prema informacijama do kojih je portal CAPITAL došao i iz krugova bliskih Nadzornom odboru, direktor će biti aktuelni vršilac dužnosti tog preduzeća Miloš Vujnić.

Sa kandidatima koji uđu u uži izbor Komisija će obaviti intervju, a budući direktor biće izabran na mandat od četiri godine.

„Arena“ je otvorena pred lokalne izbore prošle godine, iako je priča o dvorani počela čak 13 godina ranije usvajanjem Akcionog plana kapitalnih ulaganja.

Ranije je na čelu „Arene“ bila v.d. direktora Valentina Perić, koja je na to mjesto postavljena kada je dvorana bila u izgradnji. Nedavno je zamijenila mjesto s Vujnićem i postala v.d. direktora Turističke organizacije Gradiška, dok je Vujnić sa te pozicije prešao u Sportski centar.

Sportski centar je, prema podacima iz finansijskih izvještaja, od 2010. do 2015 godine bilo u gubitku, zatim tri godine zaredom bilježi dobit, da bi od 2018. godne na ovamo ponovo zapao u gubitak.

CAPITAL: B. Ninković

Чланак Arena Gradiška dobija novog – starog direktora? се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Arena Gradiška dobija novog – starog direktora?