Vučić: Šta je Srbija loše učinila Crnoj Gori, zašto da se umiljavam Zagrebu

“Kada su shvatili da postoji mogućnost dogovrora između Srba i Albanaca, srušili su svaku mogućnost dogovora da bi oni mogli da povlače poteze kao u pozorištu sa lutkama”, rekao je Vučić.

On smatra da će Srbija i Hrvatska morati da imaju bolje odnose, ako žele da oba naroda opstanu, jer imaju užasnu demografiju, ali je naglasio kako se kod Hrvatske vidi potreba da se sve vrijeme sa neke pozicije sile odnosi prema Srbiji. prenose “Nezavisne“.

“Ako ne vide interes da sarađuju… Izgubili ste prioritetnu prugu prema Budimpešti. Mi ćemo imati bolju vezu sa Bečom. Ko je tu izgubio Beograd ili Zagreb? Da im se umiljavam zbog čega, protjeranih 250.000 Srba u Oluji, Jasenovca, Paga, zbog čega?”, upitao je Vučić.

Što se tiče odnosa sa Crnom Gorom, Vučić je upitao šta im je to Srbija loše učinila, te naveo kako je Crnoj Gori dala vakcine, predložila otvaranje granica, da tamo srpske kompanije otvore predstavništva.

“Šta su oni nama uradili? Proterali nam ambasadora, priznali Kosovo, doneli Rezoluciju o Srebrenici…”, rekao je Vučić večeras za TV Hepi.

Vučić je naveo i da Srbija u odnosu na sve zemlje regiona ima 61 odsto stranih investicija, da se polako vraćaju ljudi iz inostranstva, posebno obrazovani, ali ga brine natalitet u zemlji.

Govoreći o ekonomiji Vučić je rekao da će BDP Srbije na kraju 2021. godine biti vrijedan 50,5 ili čak 51 milijardu evra. Istakao je da je to za više od 50 veća vrijednost od BDP-a Srbije u 2012. godini.

“Ako i sledeće godine rast BDP-a bude sedam odsto to nas dovodi da BDP bude blizu 54 miljarde evra. Da li smo nekad imali veći BDP u Srbiji – nikad”, naglasio je Vučić.

Dodaje da nikada nismo imali ni veće plate i niti penzije, ali da je to teško ljudima da priznaju.

“Davno smo prestigli nivo iz 1989. godine, a o kojem smo toliko ranije pričali u emisija. I to smo sve uspeli samo u prethodnih nekoliko godina”, naglasio je predsjednik.


Izvorni članak: Vučić: Šta je Srbija loše učinila Crnoj Gori, zašto da se umiljavam Zagrebu