Vijećnici u OV Kalesija povećali sebi paušale sa 350 KM na 650 KM plus dnevnica 100 KM

Održana je  5. redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Predložen je dnevni red od devet tačaka. Predložene su i dopune dnevnog reda, a posebnu pažnju javnosti izazvala je predložena odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknade vijećnicima, kojom se traži da se dosadašnja naknada vijećnicima sa 350 KM povećava na 650 KM, a dnevnica sa 50 na 100 KM.

Do sada je paušal vijećnicima u Općinskom vijeću bio 350 KM, ovom Odlukom će paušal biti 650 KM plus dnevnica za prisustvo na sjednici 100 KM. Odluka usvojena sa 20 glasova ZA.

Odluka je usvojena bez veće rasprave.Na ovu tačku dnevnog reda govorili su Mujo Mujkić i Admir Karić koji su bili protiv ove Odluke. Protiv je bio i Hasad Imamović. Suzdržanih nije bilo.

ZA su glasali: Fahzeta Valjevac, Hasan Paščanović, Hasan Ramić, Edin Majdančić, Mehmed Hodžić, Mehmed Imamović, Edis Mujanović, Armin Karić, Nermin Živčić, Galib Softić, Ramiz Baručić, Enes Idrizović, Jasmin Smajić, Damir Džafić, Ferid Hodžić, Fetah Hujdur, Faruk Džafić, Mujo Kadić, Mensur Hukić, Jasmin Osmančević.

The post Vijećnici u OV Kalesija povećali sebi paušale sa 350 KM na 650 KM plus dnevnica 100 KM appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Vijećnici u OV Kalesija povećali sebi paušale sa 350 KM na 650 KM plus dnevnica 100 KM