Izložba “Bol majki Srebrenice” sutra u Tuzli

Poznati bh. fotoreporter Ahmet Bajrić Blicko 06.07.2021. godine sa početkom u 19:30 sati u Tuzli organizira izložbu fotografija „Bol majki Srebrenice“, posvećenu već višedecenijskoj borbi majki Srebrenice za istinu i pravdu. Njihova borba će biti prikazana kroz fotografije napravljene u proteklim godinama, počevši od proboja 1995. godine pa dalje do ekshumacija posmrtnih ostataka svojih najmilijih, komemoracija, dženaza i okupljanja svakog jadanaestog u mjesecu na Trgu slobode u Tuzli.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i date podršku svim majkama Srebrenice koje još tragaju za svojim najmilijim.

O autoru:
Ahmet Bajrić–Blicko, rođen je 1954. godine u Gornjem Šepku kod Zvornika. Fotografijom se bavi više od 40 godina. Sarađivao je sa brojnim listovima I časopisima na prostoru bivše države, kao što su: Oslobođenje, Večernje novine I Politika. Nakon rata bio je više od 20 godina stalni saradnik lista Dnevni avaz. Od 2020. godine je u zasluženoj penziji, a honorarno radi za web portal Politički.ba I osnivač je portal Bh reporter.ba koji redovno dopunjava sa svojim fotografijama. U vremenu agresije na Bosnu I Hercegovinu bilježi najvažnije događaje vezane za odbranu I stradanje. Jedini je fotoreporter koji je ovjekovječio proboj srebreničkih Bošnjaka koji su preživjeli genocid, na teritoriji pod kontrolom Armije BiH u Nezuku kod Sapne. Svojim objektivom I dalje neumorno prati sve događaje napodručju BiH I šire. U tome mu pomažu nasljednici, unuk Ahmed Bešić I kćerka Mersiha Bešić, a talenat I sve veći interes za fotografiju pokazuje I mlađi unuk Ajdin Bešić.


Izvorni članak: Izložba “Bol majki Srebrenice” sutra u Tuzli