Eldin Hodžić predat Tužilaštvu: Osumnjičen za ubistvo supruge u Sarajevu

U sarajevskom naselju Boljakov Potok, podsjetimo, jučer se dogodilo ubistvo, za koje je sinoć uhapšen Eldin Hodžić (1986) koji je osumnjičen da je hicima iz pištolja usmrtio navodno bivšu suprugu Almu Kadić (1987).

Hodžić je uhapšen brzom reakcijom sarajevske policije, i to na području Ilidže.

Hodžić je, javili su mediji, odranije poznat policiji, a sa suprugom je bio šest godina u braku i imaju jedno malodobno dijete.

Danas je stigao i izvještaj sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova o zločinu koji se dogodio.

Kako su naveli, 4. jula 2021.godine u 17.30 sati obaviještena je dežurna služba Četvrte PU da je u ul. Mahmuta Bušatlije čikma, područje općine Novi Grad Sarajevo, izvršeno krivično djelo ubistva, te da je tom prilikom smrtno stradalo lice A.K. rođena 1987.godine iz Sarajeva. prenosi 2Radiosarajevo“.

“Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ispred kuće, na pomenutoj adresi, pronašli beživotno tijelo lica A.K., gdje je ljekar iz ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo konstatovao smrt pomenute osobe”, navode iz MUP-a.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 19.15 sati policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), pronašli i lišili slobode lice E.H. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

“O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, navode iz MUP-a.

… / Sarajevska policija oglasila se o jučerašnjem ubistvu
Avaz jutros javlja da je osumnjičeni nakon izvršenja zločina pozvao policiju i kazao im: “Ubio sam Almu, idem da vidim dijete”.

Njihovo maloljetno dijete se u tom momentu, kako je za isti medij otkrio izvor blizak istrazi, bilo kod majke osumnjičenog u naselju Donji Kotorac. Hodžić je pronađen i uhapšen na području Općine Ilidža, a prilikom pretresa od njega je oduzet i pištolj kojim je izvršio likvidaciju.


Izvorni članak: Eldin Hodžić predat Tužilaštvu: Osumnjičen za ubistvo supruge u Sarajevu