Koga na društvenim mrežama prati Aleksandar Vučić

On, pak, prati samo 212 naloga. Na ovoj listi su bivši predsjednik Amerike Donald Trump i njegova supruga Melania, njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski i crnogorski predsjednici Emmanuel Macron i Milo Đukanović, ali i mađarski premijer Viktor Orban. Očekivano, moglo bi se reći. Ipak, srbijanski predsjednik prati i najmanje 150 naloga vinarija i podruma pića.

Vučić je odavno shvatio važnost društvenih mreža i rado ih koristi. Koristi Twitter, ali je najaktivniji na Instagramu. Može se reći da je to danas glavno sredstvo njegovog oglašavanja, bar kada je riječ o društvenim mrežama.

Kako i koliko koristi svakodnevno televizije sa nacionalnom frekvencijom je već poznato.

Na nalogu “budućnostsrbije.av” isto tako objavljuje postove svakodnevno i javnost obavještava o svemu, od susreta sa stranim zvaničnicima, preko čestitki sportistima na osvojenim medaljama, do posjeta školama, fotografije sa djecom, kučićima, a nerijetko i svojih obroka, piše Nova.rs.

Koga na društvenim mrežama prati Aleksandar Vučić

Prati ga ukupno 144.000 ljudi. Vučić sa druge strane na spisku onih čije ga objave zanimaju ima tek 212 profila.

Šta to prati Vučić na Instagramu?

Tu je naravno premijerka Srbije Ana Brnabić. Od srbijanskih političara to bi bilo to.

Kad je moda u pitanju, Vučić, izgleda, poštuje rad Philippa Pleina. Prati i stranicu “negujmosrbski”, Foxnews, Bijelu kuću, bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, njegovu suprugu Melaniju i kćerku Ivanku.

Sasvim očekivano na ovom spisku su i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, britanski premijer Boris Johnson, francuski predsednik Emmanuel Macron, njegov crnogorski kolega Milo Đukanović, njemačka kancelarka Angela Merkel, ali i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Mađarski premijer Viktor Orban i bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, također, na Vučićevoj su listi.

Srbijanski predsjednik prati i nalog tenisera Novaka Đokovića.

Ništa od toga nije iznenađujuće.

Ipak, najzanimljivije je da na spisku od 212 naloga koje prati više od 150 čine vinarije, podrumi pića i poneki proizvođač rakije.


Izvorni članak: Koga na društvenim mrežama prati Aleksandar Vučić