FK Sarajevo u potrazi za novim investitorom

Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za novim investitorom nakon što je Vijetnamac Nguyen Hoai Nam, većinski vlasnik glasačkih prava saopštio da se povlači radi ”finansijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa”, javlja Anadolu Agency .

”Kako stvari trenutno stoje, gospodin Nam neće biti u mogućnosti da nastavi investirati u FK Sarajevo, ovo je činjenica koja je klupskom menadžmentu postala poznata sredinom mjeseca juna. U proteklom periodu kontaktirano je već nekoliko potencijalnih investitora i razgovori sa njima teku u dobrom smjeru, te se nadamo da je pred našim klubom svijetla budućnost. Navijači Sarajeva i cijela fudbalska javnost će biti blagovremeno obavješteni u trenutku kada dođe do eventualnog dogovora sa novim investitorom”, saopštili su čelnici aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, između ostalog, dodavši:

”Fudbalski klub Sarajevo u sljedećem periodu posvetiti će se podmlađivanju ekipe, te pružanju više prilike igračima koji dolaze iz Akademije, a fokus kluba će biti put ka samoodrživosti. Svim navijačima hvala na bezrezervnoj podršci koju smo od vas oduvijek imali. Nadamo se da ćemo i ovu situaciju koja nas je zadesila zajedno prebroditi kao što smo i mnoge prije toga. Željno isčekujemo vaš povratak na naše Koševo, a vidimo se već za nešto manje od dvije sedmice i idemo zajedno u nove pobjede i da ovu sezonu i svaku narednu učinimo još uspješnijima”.


Izvorni članak: FK Sarajevo u potrazi za novim investitorom