Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika

BANJALUKA – Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva sve privredne subjekte koji su povećali plate radnicima u periodu januar-jun da od danas podnesu zahtjev za dodjelu podsticaja za povećanje plate radnika za četvrti obračunski period.

izvor: Nezavisne novine

Iz Ministartva privrede i preduzetništva su naveli da se zahtjev podnosi putem aplikacija “e podsticaj” koja se nalazi na internet stranici ovog ministarstva, a biće aktivna do 30. avgusta kada ističe rok od 60 dana za podnošenje zahtjeva.

“Nakon što aplikacija automatski potvrdi da je zahtjev ispravno popunjen i uspješno elektronski dostavljen, privredni subjekt štampa, potpisuje i ovjerava dio zahtjeva koji se odnosi na opšte podatke, te ga dostavlja Ministarstvu privrede i preduzetništva u pisanoj formi”, navodi se u saopštenju.

Napomenuto je da zahtjev u pisanoj formi sadrži bar-kod koji se dodjeljuje nakon uspješne elektronske dostave, a smatra se podnesenim kada se Ministarstvu dostavi odštampani dio zahtjeva sa bar-kodom.

Kako iz Ministarstva dodaju, privredni subjekti mogu ostvariti pravo na podsticaj već po osnovu jednog povećanja plate koje su izvršili u nekom od prethodnih obračunskih perioda.

“U skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske, privredni subjekti ostvaruju pravo na podsticaj za povećanje plata u dva obračunska perioda, od kojih jedan traje od 1. januara do 30. juna, a drugi od 1. jula do 31. decembra u jednoj kalendarskoj godini”, podsjećaju iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

Iz ovog ministarstva su istakli da je po ovom osnovu privrednim subjektima do sada isplaćeno oko 13 miliona KM. Srna

Чланак Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika