Najboljim kalesijskim učenicima i studentima dodijeljena 54 priznanja

U srijedu, 30. juna 2021. godine, sa početkom u 14,00 sati, u sali kalesijskog BKC-a, održala se 8. manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2021“. Na svečanoj manifestaciji najboljim kalesijskim učenicima i studentima dodijeljena su 54 priznanja.

Organizator manifestacije je Asocijacija za promociju pozitivnih vrijednosti – Općinski tim Kalesija, u saradnji sa BKC-om, a generalni pokrovitelj je Općina Kalesija.

U općini Kalesiija već osam godina mi pokušavamo da najbolje učenike i studente nagradimo i da im damo podsticaj finansijski, da im damo do znanja da smo uz njih. Koliko mi možemo zadržati tu djecu da oni ne odu vani, to nije samo do lokalne zajednice i društva koje ne vodi dovoljno računa o ovakoj nadarenoj djeci kao što su u Kalesiji, kazao je ovom prilikom Sead Džafić, načelnik Kalesije.

U saradnji sa Centrom za edukaciju „Alphabet“ Kalesija, UG „Može bolje“ za sve dobitnike priznanja će organizovati besplatnu edukaciju iz više disciplina, među kojima su: engleski jezik, njemački jezik, matematika, informatika, programiranje, kritičko mišljenje.

Dobitnici priznanja su istakli da im mnogo znači što je njihov trud i rad prepoznat te da im je to vjetar u leđa za postizanje još boljih rezultata.

The post Najboljim kalesijskim učenicima i studentima dodijeljena 54 priznanja appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Najboljim kalesijskim učenicima i studentima dodijeljena 54 priznanja