I BiH želi privući digitalne nomade

SARAJEVO – Nakon što su zemlje regije pokrenule inicijative za uvođenje digitalnomad vize, počeli su razgovori na tu temu i u Bosni i Hercegovini.

nomad

FOTO: Pixabay

Holandski preduzetnik Jan de Jong koji je pokrenuo otvaranje Hrvatske za digitalne nomade, sada je aktivan i u podršci Bosni i Hercegovini u sličnoj ideiji.

On je na svom profiilu na društvenim mrežama objavio da ga je posjetio Senad Šantić, suosnivač kompanije “ZenDev” iz Mostara, sa svojoom inicijativom za uvođenje viza za digitalne nomade u BiH.

Lično mislim da bi to bio sjajan korak naprijed za cijelu regiju. Crna Gora je već napravila prve korake i uskoro će biti zakazan sastanak s ministarstvima – zalaganjem Milovana Novakovića. Zemlje u ovoj regiji često se suočavaju sa sličnim izazovima. Mnogi mladi i nadareni ljudi napuštaju ovu regiju u potrazi za mogućnostima i srećom u inostranstvu. Otvorimo naše granice za udaljene radnike iz cijelog svijeta. Pozdravimo pametne i nadarene ljude koji će živjeti i raditi iz naše regije“, poručio je Jan de Jong podržavajući inicijativu iz kompanije ZenDev.   Indikator.ba

Чланак I BiH želi privući digitalne nomade се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: I BiH želi privući digitalne nomade