Tragedija: Motociklist bez vozačke usmrtio 20-godišnju djevojku

Vozač motocikla, potvrdili su iz MUP-a Hrvatske, nije imao vozačku dozvolu.

“21-godišnjak je prije sticaja prava na upravljanje vozilom određene kategorije upravljao motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka.. Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu”, objavili su iz policije.

Pretičući putničke automobile na dijelu ceste s punom linijom, motociklista se približavao obilježenom pješačkom prijelazu.

“Dolaskom do obilježenog pješačkog prelaza na kojem nije bilo semafora, naletio je na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu Jarunske ulice. Nakon naleta, u nekontrolisanom kretanju, vozač je izletio izvan ceste, naletio na rubni kamen, te udario u stup javne rasvjete. Od posljedica nesreće pješakinja je preminula, saopštili su iz zagrebačke policije.

Jedan očevidac rekao je Jutarnjem listu da je nesrećna žena od siline udarca odletjela 40ak metara i tri puta glavom udarila o ivičnjak.

U saobraćajnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Protiv vozača podnijeta je krivična prijava.


Izvorni članak: Tragedija: Motociklist bez vozačke usmrtio 20-godišnju djevojku