Delegacija ministarstva prometa komunikacija FBIH i JP Ceste FBIH u posjeti Srebreniku

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i direktor JP Ceste FBIH danas su posjetili Gradsku upravu Srebrenik, a razgovarano je projektima na poboljšanju putne infrastrukture na dijelu magistralne ceste Tuzla-Orašje koja prolazi ovim gradskim područjem.

Izraženo je obostrano zadovoljsto saradnjom na dosadašnjim projektima, a gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović goste je upoznao i sa projektima koji su najprioritetniji za ovu lokalnu zajednicu.

Prioriteti su isključna traka na dijelu puta u blizini buduće poslovne zone u Brezju i rješavanje pitanja saobraćajnih gužvi i opterećenja na dijelu puta od semafora u centru grada do tržnog centra Belamionix.

Predstavnici gradske uprave i delegacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i JP Ceste FBIH danas su posjetili i lokaciju na kojoj su već započeli radovi na izgradnji kružnog toka u mjestu Ćehaje, a na licu mjesta uvjerili su se i u kvalitet radova na dosadašnjim završenim projektima n a ovom gradskom području.
Objava Delegacija ministarstva prometa komunikacija FBIH i JP Ceste FBIH u posjeti Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Delegacija ministarstva prometa komunikacija FBIH i JP Ceste FBIH u posjeti Srebreniku