Održan sajam “ Zlatne ruke žena kraljevskog grada” u Srebreniku

U organizaciji Udruženja žena “Diva” Srebrenik u nedjelju je na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku održan sajam “ Zlatne ruke žena kraljevskog grada” Srebrenik.

Sajam se održao u okviru obilježavanja 21. juna, Dana grada Srebrenik i isti je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović. Učešće na sajmu je uzelo oko 20 udruženja iz BiH.

-“ Sajam je bio raznovrsnog karaktera, i izloženo je sve ono što ženske ruke mogu i znaju napraviti, od rukotvorina, suvenira, tradicionalnih bosanskih jela, ručnih radova, što ovaj sajam čini zaista posebnim i prvim ovakvog karaktera u našem gradu. Nažalost izuzetno toplo i sparno vrijeme u Srebreniku predstavljalo je mali problem kako našim izlagačima tako i kupcima na sajmu, ali ni to nije poremetilo naše planove da se sajam uspješno održi i privede kraju ”,- istakla je Dekida Zahirović, predsjednica Udruženja žena “Diva” Srebrenik.

Inače, Udruženje žena “Diva” Srebrenik djeluje od 2018. godine i do sada je imalo zapažene rezultate na polju promovisanja aktivnosti žena Srebrenika i našeg grada. Brojni građani Srebrenika su posjetili  sajam i kupovinom određenih proizvoda dali svoj doprinos radu svih ovih udruženja.
Objava Održan sajam “ Zlatne ruke žena kraljevskog grada” u Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Održan sajam “ Zlatne ruke žena kraljevskog grada” u Srebreniku