Zaposlenima u UIO za odvojen život i smještaj 600 KM

BANJALUKA – Svi zaposleni u Upravi za indirektno oporezivanje, koji zbog potrebe službe budu raspoređeni na poslove udaljene preko 80 kilometara od prebivališta dobijaće naknadu za odvojen život i plaćen smještaj u iznosu od po 300 maraka.

korupcija

Foto: Capital

Ovo pravo do sada su uživali samo najviši funkcioneri Uprave, a nakon incijative sindikata to je omogućeno svim zaposlenim.

U sindikatu su prilikom podnošenja inicijative kazali da zaposleni često, zbog potreba službe, mijenjaju mjesto rada tako da im je mjesto rada udaljeno od mjesta prebivališta više od 80 kilometara, što ih zbog dodatnih troškova stavlja u težak materijalni položaj.

Mišljenja su i da su zaposleni u UIO u diskriminatorskom položaju u odnosu na rukovodeći kadar Uprave.

Ministarstvo finansija i trezora BiH je razmotrilo inicijativu sindikata te zaključilo da je ona opravdana zbog čega su pripemili dopunu Odluke kojom se to pitanje reguliše.

Pravo na naknadu ne pripada zaposlenom koji je premješten po ličnom zahtjevu i zaposlenom koji je angažovan po osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme”, navodi se u dopunjenoj Odluci.

Pored zaposlenih u UIO, pravo na naknadu će dobiti i vozači članova kolegijuma doma Parlamentarne skupštine, Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, te ministara i zamjenika ministara.

Procjena je da će veći obuhvat onih koji će uživati u ovim pravima budžet BiH koštati 215.000 KM.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Чланак Zaposlenima u UIO za odvojen život i smještaj 600 KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Zaposlenima u UIO za odvojen život i smještaj 600 KM