Hrvatska premašila brojku od 200.000 turista u jednom danu

Prema prvim podacima iz sustava eVisitor, danas je premašena brojka od 200.000 turista u jednom danu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Hrvatskoj boravi trenutno 213.000 turista od čega je 183.000 stranih turista, a 30.000 domaćih, saopćeno je iz Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Najveći broj noćenja ostvarili su strani turisti iz Njemačke i to više od 50 tisuća, zatim slijede domaći turisti odnosno turisti iz Hrvatske koji su ostvarili više od 30 tisuća noćenja, turisti iz Slovenije koji su ostvarili gotovo 27 tisuća noćenja, turisti iz Austrije s 26 tisuća noćenja, turisti iz Poljske sa 17 tisuća noćenja te turisti iz Češke koji su ostvarili više od 16 tisuća noćenja.

Najviše noćenja ostvareno je u Istri (više od 70 tisuća), zatim u Primorsko – goranskoj županiji (43 tisuće) te Splitsko – dalmatinskoj županiji (više od 34 tisuće).

„Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za svoj boravak i odmor. Napravili smo sve preduvjete za to, a poštivanje epidemioloških mjera i dalje je ključno kako bi se zadržala ova povoljna epidemiološka situacija te kako bismo ostvarili uspješnu sezonu“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.


Izvorni članak: Hrvatska premašila brojku od 200.000 turista u jednom danu