Jutros u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost, za vikend i do 36°C

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Grude, Ivan-sedlo i Jajce 13; Bugojno i Drvar 14; Sarajevo 15; Livno 16; Bihać, Sanski Most i Zenica 17; Banja Luka, Doboj i Tuzla 18; Bijeljina i Trebinje 20; Gradačac 21 i Mostar 22°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući na istoku, sjeveru i zapadu Hercegovine, te u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U Sarajevu sunčano prijepodne. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 18. juna, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana su mogući lokalni pljuskovi na području Hercegovine, u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

U subotu, 19. juna, u našoj zemlji očekuje se sunčano prijepodne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme prognozira se i u nedjelju, 20. juna. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, saopćeno je iz FHMZBiH, prenosi “Fena”.


Izvorni članak: Jutros u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost, za vikend i do 36°C