Gradska Biblioteka Srebrenik – Besplatna članarina za sve učenike i studente

Od maja 2021. godini članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je besplatna za sve učenike osnovne, srednje škole i studenete. Na prijedlog Gradske Biblioteke Srebrenik da se olakša pristup učenicima biblioteci i da članarina bude simbolična od jednu konventribilnu marku, gradonačelnika dr Nihad Omerović je isti podržao, a također, podržan je i na Gradskom vijeću od strane svih vijećnika.

Ovo jedinstven i pozitvan primjer na području Tuzlanskog kantona koji daje podstrek učenicima da svojim obrazovanjem grade svoju budućnost i budućnost svoje lokalne zajednice. Biblioteci je veoma važna realizacija ovog projekta koji je za dobrobit naših mladih čitalaca. Poseban cilj učlanjenja je da se odazove što veći broj učenika osnovnih, srednjih škola i studenata, a da li će dijete postati ljubitelj knjiga ili ne, zavisi od mnogo faktora – porodice, društvene sredine, škole, vršnjaka, medija, razvoj tehnologije…itd.

-“Iz tog razloga pokrenuli smo projekat “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”, a knjiga je stalna potreba svakog učenika. Uvjereni smo da će se realizacijom ovakvog projekta osnažiti promocija biblioteke, bibliotečkih usluga i uopće promovisanje čitanja, ljubavi prema čitanju i knjizi kod mladih. Zato, dragi roditelji, ukoliko želite dijete uvesti u čarobni svijet knjige i ukoliko želite da ono bude zadovoljno i uspješno na skoro svim životnim poljima – čitajte mu od najranijeg perioda njegovog života i njegujte ljubav prema knjizi. Nedavno su Biblioteku Srebrenik posjetili učenici III razreda Prva osnovna škola Srebrenik s njihovom učiteljicom Adisom Čekić. Prilikom posjete djeca su obišla sva odjeljenja Biblioteke. Ovo je samo jedna u nizu posjeta učenika osnovnih škola koji se upoznaju sa radom i aktivnostima Biblioteke, učenici su imali priliku upoznati se sa načinom rada biblioteke, sa pravilama korištenja usluga biblioteke i sa lektirskim izdanjima za četvrti razred osnovne škole i kako iskoristiti vrijeme školskog rasputa na čitanju djela za djecu, ovo je bila tema druženja održane u Biblioteci. Ovom prilikom smo podijelili besplatne članske karte za sve učenike koji nisu bili članovi Biblioteke”, navode iz Gradske Biblioteke Srebrenik.
Objava Gradska Biblioteka Srebrenik – Besplatna članarina za sve učenike i studente pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Gradska Biblioteka Srebrenik – Besplatna članarina za sve učenike i studente