Feraget o hapšenju Alise Mutap: Dojam da zna puno više od onoga što govori

“Sve se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom. Čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča o Alisi Mutap. Dva puta je i Kantonalni sud potvrdio da se stiče dojam da ona zna puno više od toga što govori i da sakriva pravu istinu“, izjavio je Feraget.

O tome koji su ključni elementi koji su doveli do njenog hapšenja je rekao da on smatra da je ključni momenat kada je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić saopštila da se u ovom predmetu vodi aktivna istraga te da je ključni momenat opredijeljenost ljudi da se dokaže, kako je naveo, da smo svi jednaki pred zakonom.

“Nije bitno koliko je vremena prošlo. Mnogi su gajili nadu da zbog protoka vremena nikada neće odgovarati. Ne želim da prejudiciram, i Alisa uživa sve privilegije pretpostavke nevinosti kao i svako drugi, ali Muriz i njegova porodica Memić treba da uživaju u dostojanstvu a ta im je prilika bila uskraćena“, rekao je.

Komentarisao je i pretrese u Banjaluci i Zenici u vezi sa slučajem stradanja Dženana Memića, te istakao kako će detalje toga javnost uskoro saznati te naveo da postoji povezanost sa organiziranim kriminalom.


Izvorni članak: Feraget o hapšenju Alise Mutap: Dojam da zna puno više od onoga što govori