Pogreb dječaka u petak, mještani: “Otac mališana se nakon korone žalio na nesanicu”

Knin grca u suzama. Nema stanovnika koji nije pustio suzu za petogodišnjim dječačićem, koji je tragično izgubio život ostavši po velikoj vrućini satima zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca, osumnjičenog da je skrivio smrt vlastitog djeteta.

Pogreb malog kninskog anđela zakazan je za petak na Gradskom groblju u Kninu, u kojemu je zbog nezapamćene tragedije proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić u kojemu mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora, procijenivši da za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju DORH-a bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta.

Zdravstveni problemi
Tragedijom shrvani Kninjani s kojima smo komunicirali, želeći ostati anonimni, mahom potvrđuju što se priča među stanovništvom. Informaciju, koju je objavio HTV, a prenijeli pojedini mediji, kako se otac nesretnog dječačića nakon preboljenog covid-a 19 u svojoj okolini žalio na nesanicu, gubitak koncentracije i pamćenja. Policija i sud će, dakako, utvrditi činjenično stanje.

– Kakvi smo mi to ljudi da odmah osuđujemo – pita se jedna kninska zdravstvena radnica. Poznaje, kaže nam, tu porodicu. Tata Slavonac na poslu u vojarni, mama zaposlena u jednoj trgovini cipela i njihov obožavani sin.

Čovjek očito ima zdravstvenih problema. Kažu da je prije korone bio najnormalniji, ali da je nakon te bolesti imao rupe u pamćenju. I da je, kad je istrčao iz vojarne i otišao do automobila, vidjevši sina počeo vikati: “Ubio sam dite” i pao u nesvijest – govori Kninjanka.

Bez osude
Šok i u kninskoj vojarni. Muk. Rijetki su spremni govoriti. Za oca nesretnog mališana reći će da je duša od čovjeka, karakteran, fenomenalan otac.

Ne znam kako će ovo preživjeti… Tog je dana normalno došao na posao, cijelo jutro proveo u kanalu. Radio, jadan čovjek, normalno toga dana. Odgovoran radnik, ma samo takav. Zezali smo se tog dana koliko ima posla, pričali o koroni… – riječi su jednog od kolega osumnjičenog iz kninske vojarne.

Ne treba toj porodici nikakva osuda, dovoljno su osuđeni samom tragedijom. Kako će se izdići iznad svega, nažalost, teško je reći. Kako prevladati bol zbog gubitka djeteta? Sutra ja mogu biti taj čovjek. Može se to, nedajbože, dogoditi mome djetetu. Samo da Bog roditeljima da snage da nadiđu ovu situaciju. Pomolit ću se za njih – kaže kninska sugovornica, prenosi “Jutarnji “.


Izvorni članak: Pogreb dječaka u petak, mještani: “Otac mališana se nakon korone žalio na nesanicu”