Danas je Dan žalosti u Kninu zbog dječaka koji je preminuo u zaključanom automobilu

Zbog tragedije u kojoj je život izgubio petogodišnji dječak kojeg je otac ostavio u zaključanom automobilu, kninska gradska uprava donijela je odluku da danas u tom gradu bude proglašen Dan žalosti. Otac dječaka je saslušan i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

– Donijeli smo odluku, četvrtak će biti proglašen za Dan žalosti zbog tragedije koja nas je sve zatekla – potvrdila je ranije zamjenica gradonačelnika Knina Kristina Perić, piše Hina.

U odjeljenju kriminalističke policije završeno je ispitivanje osumnjičenog za zanemarivanje i zloupotrebu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom, rečeno je iz policije. prenosi “avaz“.

– Sprovedenim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat kriminalističkoj policiji – stoji u saopćenju.

Mediji, koji se pozivaju na izjave svjedoka, navode da je otac, inače profesionalni vojnik, otišao na posao ne shvativši da dječaka, koji je zaspao na zadnjem sjedištu vozila, nije odvezao u vrtić, i da je mališan ostao u zaključanom automobilu dok je on otišao u kasarnu.

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali pošto ga nije tamo zatekla nazvala je supruga. On je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću, pa su čak pregledani i snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dječaka nije ostavio u vrtiću, otrčao je prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dječaku više nije bilo spasa.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dječakova smrt, a otac je priveden u policiju.


Izvorni članak: Danas je Dan žalosti u Kninu zbog dječaka koji je preminuo u zaključanom automobilu