Za Vladu RS ne postoji pravo i pravda, Simić smijenjen po treći put

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske smijenila je po treći put direktora Republičke uprave za igre na sreću Mladena Simića, iako je on već dva puta dobio spor zbog nezakonite smjene i sudski je vraćen na posao.

Vlada je razriješila Mladena Simića sa mjesta direktora Republičke uprave za igre na sreću i rješenje o tome stupa na snagu danas.

Umijesto Simića, na čelo te Uprave postavljen je Aleksandar Došić, kao vršilac dužnosti, na period od 90 dana.

Ovo je treći put da se Simić i Došić smjenjuju na istoj poziciji u posljednje dvije godine.

Kako je portal CAPITAL objavio, Simić je smijenjen u maju 2019. godine, a na njegovo mjesto postavljen je Došić, čime je DNS izgubio, a DEMOS dobio jednu poziciju u republičkim institucijama.

Simić je tada tužio Vladu zbog smjene, te je dobio spor i u februaru prošle godine vraćen je na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću. Međutim, Simićev povratak je bio kratkog daha jer ga je Vlada, drugi dan nakon povratka na posao, ponovo smijenila.

On je zatim opet dobio spor i vraćen je na posao, ali to za Vladu Srpske ništa ne znači pa ga je, iako mu mandat još nije istekao, opet smijenila.

Mladen Simić za CAPITAL kaže da nema riječi za takvo postupanje Vlade, da je već tri puta smijenjen, a dva puta vraćen na posao.

„Žaliću se opet, preko advokata ću tražiti svoja prava. Mandat mi je do kraja 2023. godine“, rekao je Mladen Simić.

Ovo nije izolovan slučaj da Vlada izigrava i ne poštuje odluke sudova Srpskoj. Još drastičniji primjer je bilo vraćanje na mjesto direktora Inspektorata RS Predraga Tomića kojeg je na istoj sjednici, istog dana, Vlada vratila i ponovo smijenila, te čak napravila grešku u redoslijedu i protokolisanju, a što je za rezultat imalo da Tomić pokrene novi sudski spor.

Istraživanje CAPITAL-a pokazalo je da su mnogobrojni slučajevi gdje su političke čistke direktora urađene preko leđa građana.

Republički protokol

Vlada je promijenila i direktora Republičkog protokola, pa je umijesto dosadašnjeg Bojana Kojića na to mjesto postavljen Goran Raković.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Чланак Za Vladu RS ne postoji pravo i pravda, Simić smijenjen po treći put се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Za Vladu RS ne postoji pravo i pravda, Simić smijenjen po treći put