Raspisan konkurs za direktora Garantnog fonda RS

BANJALUKA – Nadzorni odbor Garantnog fonda Republike Srpske raspisao je konkurs za izbor novog direktora, s obzirom na to da Radivoju Krčmaru, koji je  trenutno na čelu tog Fonda, ove godine ističe mandat.

garantnog fonda

FOTO: Garantni fond RS

Posebni uslovi koje mora da ispuni budući direktor Fonda je da ima završen ekonomski ili pravni fakultet, da ima najmanje tri godine iskustva u struci na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru, iskustvo u rukovođenju na višem nivou, poznavanje rada na računaru.

Kandidat mora da predloži i okvirni program rada za mandatni period.

„Direktora Garantnog fonda RS, na osnovu sprovedenog Javnog konkursa i prijedloga rang-liste kandidata Komisije za izbor, imenuje Nadzorni odbor privrednog društva na period od četiri godine“, navedeno je u konkursu koji ostaje otvoren za prijave do 22. juna ili 15 dana od datuma posljednje objave u sredstvima informisanja.

Direktor Garantnog fonda Radivoj Krčmar rekao je za CAPITAL da još uvijek ne može reći da li će se prijaviti na pomenuti konkurs.

Podsjećamo, Krčmar je na čelu Garantnog fonda već dva mandata, a zanimljivo je da je na posljednja dva konkursa bio i jedini kandidat za tu poziciju.

Fond je 2017. i 2018. godine bio u gubitku, dok je posljednje dvije godine  ostvarivao skromnu dobit.

CAPITAL: Bojana Ninković

Чланак Raspisan konkurs za direktora Garantnog fonda RS се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Raspisan konkurs za direktora Garantnog fonda RS