Sramna odbrana nadriljekarke Olgice koja je osumnjičena da je unakazila 11 osoba

gram

Ona je osumnjičena da je u periodu od aprila prošle godine do marta ove u neregistrovanom estetskom studiju pružala medicinske estetske usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, Markanovićeva je na saslušanju iznijela svoju odbranu i negirala je navode krivične prijave. Ona je izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile “kozmetičke prirode” i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine, prenosi Blic.

“Tretmane je, kako je tvrdila, pacijentima pružala uređajem “plazma pen” koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko. Rekla je i da je posjedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja”, kažu iz tužilaštva.

Markanovićeva se sramno branila okrivljujući unakažene pacijente da su sami krivi za posljedice, jer su “problemi mogli nastati usljed nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu prije nego što se koža oporavila)”.

Podsjetimo, Markanovićevoj se stavlja na teret da je u periodu od 1. aprila prošle godine do 15. januara 2021. godine u neregistrovanom “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ulici Drinička br. 8, za novčanu naknadu, bavila djelatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, gdje je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i sl.) i usmenim putem pacijentima prepisivala lijekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata – oštećenih.

U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J.T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije.

Oštećeno 11 osoba
Protiv Olgice je inicijalno podnijeta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije “SESIAM”, kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije, te je tužilaštvo postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odjeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada 11 osoba oštećeno krivičnim djelom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored tjelsnih povreda i zdravlje teško narušeno, javlja Srpskainfo

Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu prijedlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana i to imajući u vidu da Markanovićeva nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog djela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Slijedi ispitivanje svjedoka, vještačenje povreda
U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje tjelesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke. prenosi 2Radiosarajevo“.


Izvorni članak: Sramna odbrana nadriljekarke Olgice koja je osumnjičena da je unakazila 11 osoba