Pogledajte kako izgleda laboratorij za uzgoj marihuane koji je otkriven u Sarajevu

Kako je u četvrtak objavio portal Klix.ba, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije i Uprave policije MUP-a KS, u ulici Azize Šaćirbegović u sarajevskoj općini Novo Sarajevo, izvršili su pretres osobe inicijala Đ. Đ. (1994.) te su pronašli 13 grama marihuane, a pretresom stana koji je iznajmio pronađen je laboratorij za uzgoj i proizvodnju ove biljke.

U stanu su pronađene 93 stabljike marihuane, šest pretvarača napona, šest tajmera, tri termometra, pet produžnih kablova, šest halogenih sijalica, devet mreža s metalnim obručem za sušenje, dvije flaše s tečnim gnojivom, pet ventilatora od kojih dva s filterom za prečišćavanje, šest plastičnih inkubatora, dva pakovanja pikova za uzgoj biljaka, šator i fleksibilna crijeva. U laboratoriju je pronađena i kutija s 346 sjemenki marihuane te plastična drobilica.

Đ. Đ. je lišen slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

MUP KS je objavio video koji otkriva izgled pomenutog laboratorija za uzgoj marihuane.


Izvorni članak: Pogledajte kako izgleda laboratorij za uzgoj marihuane koji je otkriven u Sarajevu