U Tuzli obilježen Dan policije TK

Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je na spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu ‘92-95. odana počast i položeno cvijeće.

„22.maj, kao Dan policije Tuzlanskog kantona ujedno je dan i univerzalnih vrijednosti društva, dan kada je BiH, zajedno sa drugim zemljama regiona primljena u UN. Vlada Tuzlanskog kantona bezrezervno podržava neovisnost rada policijskih struktura. Imajući u vidu ostvarene rezultate policije našeg kantona, danas izražavamo i svoju zahvalnost za sve što čine. U tom svjetlu u svoje lično ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona svim pripadnicima policije u Tuzlanskom kantonu čestitam današnji dan“, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Uz premijera Hodžića cvijeće su u ime Vlade Tuzlanskog kantona danas položili ministar unutrašnjih poslova TK Midhat Dobrnjić, sa direktorom Uprave policije Dževadom Kormanom, ministar finansija Vedran Lakić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidin Smajlović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, ministar privrede Mevludin Hodžić, ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković, ministar zdravstva Božo Jurić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Hamza Bešić i ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović.

U ime Skupštine kantona cvijeće su položili predsjednik Slađan Ilić i zamjenice predsjednika Skupštine TK Vedrana Petrović i Lejla Vuković.


Izvorni članak: U Tuzli obilježen Dan policije TK