Policajac koji je osumnjičen da je ubio bivšu partnerku pronađen mrtav!

Policija je danas saopštila da intezivno traga za njim, a u vezi istrage jučerašnjeg ubistva nesretne žene, majke dvoje maloljetne djece, koja ga je u februaru prijavila za proganjanje.

– Policija ga je tada uhapsila, oduzela mu oružje, službenu legitimaciju i značku, nakon čega je sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu. Presudom Osnovnog suda u Valjevu, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od pet mjeseci sa uslovom od tri godine, kao i mjeru zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom na udaljenosti manjoj od 100 metara takođe u trajanju od tri godine. Takođe, Policijska uprava u Valjevu protiv njega je u februaru pokrenula disciplinski postupak i udaljen je sa posla – stoji u saopštenju PU Valjevo.

Kako su “Blicu” potvrdili pouzdani izvori, tijelo Marka M. danas je nešto poslije podneva pronađeno u naselju Peti puk, na prostoru nekadašnjeg vojnog poligona. On je, prema prvim informacijama sa lica mjesta, izvršio samoubistvo.

Riječ je o službeniku policijske ispostave Policijske uprave u Valjevu koji je juče nestao i za kojim je, s obzirom da ga je ubijena prijavljivala za proganjanje i fizičke povrede, raspisana policijska potraga kao osumnjičenim za ovo ubistvo.

Ana je, naime, svog bivšeg emotivnog partnera za proganjanje i fizičke povrede posljednji put prijavila početkom tog mjeseca, ali to nije bila jedina prijava.

– Prva Anina prijava za progananje bila je u decembru 2019. godine, kada je osumnjičeni uhapšen i predat tužiocu. Tom prilikom je zatražen i pritvor za njega, ali je Osnovni sud to odbio, pa mu je samo izrečena mjera zabrane prilaska i komuniciranja. I tada je bio suspendovan na poslu i disciplinski kažnjen, ali kako nije bilo sudske osude, nije bilo ni formalnih zakonskih uslova da mu se uruči otkaz – objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Ana Ilić, majka dvojice maloljetnih dječaka, ubijena je juče u jutarnjim satima na ulazu zgrade u naselju Peti puk u kojoj je živjela, kada je pošla na posao u prvu smjenu u valjevskoj fabirici „Gorenje“ gdje je godinama radila. Danas će biti sahranjena na Novom groblju u Valjevu, prenosi “Blic“.


Izvorni članak: Policajac koji je osumnjičen da je ubio bivšu partnerku pronađen mrtav!