U Srebreniku održan veliki sportski spektakl/ FOTO

Juče su u Srebreniku održane prve  auto moto kros utrke za Kup Srebrenik 2021.,  uz učešće oko 60 takmičara iz cijele BiH. Organizator je bio Auto kros klub “Srebrenik”, a događaj je pratila publika  uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Vozači specijalno opremljenih vozila za ove namjene, takmičili su se u dvije kategorije, do I preko 1800 kubika.

Najbolji u maloj kategoriji bili su Dragoslav Marinković, Srećko Mitrović, Spasoje Živanović i Azrudin Ferizović. U kategoriji vozila preko 1800 kubika najbolje umijeće, na vrlo zahtjevnoj stazi pokazali su Zoran Stanišić, Ilija Jovanović, Milan Markiza i Milan Lazarević. Pobjednicima finalne utrke uručeni su pehari, diplome i novčane nagrade. Svi vozači su propraćeni gromoglasnim aplauzom publike koja je doživjela istinski sportski spektal.

Poseban doživljaj publici priredili su vozači krosera koji nisu štedjeli ni sebe ni svoje motore kako bi pokazali svoje umijeće na stazi dugoj 1.140 metara. Najbolji su bili: Mario Kojić, Maid Serhatlić, Emir Bešić, Muhamed Avdić i Omer Džafić. Za najatraktivnijeg vozača proglašen je Muamer  Bosnić.

U ime organizatora, nagrade je uručio Salko Pedljić koji je izrazio zadovoljstvo I zahvalnost, kako učesnicima I publici, tako I svima onima koji su podržali ovaj, za naše prostore, neviđen sportski događaj.

Događaj pun adrenalina priredili su takmičari iz Bijeljine, Srebrenika, Brčkog, Ugljevika, Velike Obarske, Gračanice, Odžaka, Bosanskog Šamca I drugih BH gradova. Među njima su bili i višestruki šampioni poput Lazara Nikolića iz Bijeljine, koji je u obje kategorije u polufinalnim utkama bio na prvoj poziciji, ali mu se u finalu nije posrećilo, zbog kvara na automobilu.

Slično se dogodilo finalisti Salki Pedljiću, koji je bio prinuđen odustati od zadnjeg kruga takmičenja. No, nezadovoljstva nije bilo ni s jedne strane. Bio je to fer, korektan I nadasve uzbudljiv sportski događaj koji će se dugo pamtiti.

Foto: Muhamed Moranjkić
Objava U Srebreniku održan veliki sportski spektakl/ FOTO pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: U Srebreniku održan veliki sportski spektakl/ FOTO