Obilježen Dan mjesne zajednice Kurtići

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe te prigodnim druženjem, danas je na prigodan način obilježen dan mjesne zajednice Kurtići. Svečanosti u ovom podmajevičkom selu prisustvovao je i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović sa svojim saradnicima, kao i brojni građani.

Istakavši zadovoljstvo oživljavanjem društvenog života u ovoj mjesnoj zajednici, gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović obećao je nesebičnu pomoć gradske uprave u projektima koji su prioritetni za stanovnike ovog mjesta.

Kurtići su rubna mjesna zajednica na gradskom području Srebrenika. Određena infrastruktura za koliko toliko pristojan život ovdje postoji, ali je dotrajala i prioriteti su sigurno rekonstrukcija vodovodne i putne mreže, kao i uređenje zgrade mjesne zajednice.

Kao i u skoro svim naseljima u našoj zemlji, pogotovo onim ruralnim, odlazak mladih je veliki problem i u Kurtićima. Nedavno je završen projekt izgradnje sportskog poligona pored područne škole koji svakako dosta znači najmlađim stanovnicima. Sadržaji će sigurno biti još bogatiji planiranom izgradnjom dječije igraonice i uređenjem prostorija u zgradi mjesne zajednice u kojima bi mladi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme.
Objava Obilježen Dan mjesne zajednice Kurtići pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Izvorni članak: Obilježen Dan mjesne zajednice Kurtići