Desna ruka Stanivukovića: Uhapšen Ivan Begić

Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banja Luka, danas je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banja Luka.

Policija je Begića, inače prvog saradnika Draška Stanivukovića, uhapsila ispred njegove kuće nakon što se nije odazvao na informativni razgovor u Polcijsku upravu Banja Luka, javlja BN.

Prilikom hapšenja policajac je rekao Begiću da ga moraju privesti u policijsku stanicu na osnovu člana 37 Zakona o unutrašnjim poslovima zato što, kako je naveo, Begić nije postupio po članu 36 Zakona o policijskim poslovima. prenosi “Avaz“.

Begić je, bez opiranja, otišao u Policijsku upravu Banja Luka u pratnji policije.

Begić je prethodnih dana izjavio da se neće javiti na saslušanje u banjalučkoj policiji.

– Ja sam rekao da policija nažalost u svoj toj trci da nas kažnjava nije bila u stanju da mi uruči poziv za saslušanje. Nije mi poziv uručen lično, nego je ostavljen kod komšija. Iz medija sam saznao za taj poziv, a tako jednom neprofesionalnom, bahatom i bezobrazom pozivu se neću odazvati. Valjda MUP ima valjanu adresu – izjavio je tada Begić.

Begić je rekao kako je obavijestio policiju o tome, te tvrdi da ta okupljanja i korona-žurke nisu ‘navodni’ – nego su objavljeni i video-snimci.

– Objavio sam i snimke i dokaze. Obavijestio sam policiju na 122. Moj poziv su zaprimili, nisam obavijestio komunalnu policiju. Ono što ću uraditi i što pravni tim PDP priprema je krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima”, izjavio je prije par dana medijima Ivan Begić.

Ivan Begić


Izvorni članak: Desna ruka Stanivukovića: Uhapšen Ivan Begić