Lejletu-l-Kadr / Reis Kavazović uputio dovu: “Pomozi nam da se popravimo prije nego nam naude naši dušmani”

Svi muslimani svijeta večeras obilježavaju Lejletu-l-kadr, noć početka objave Kur’ana, prenosi “Avaz“.

U povodu mubarek noći, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Gazi Husrev-begov vakuf organizirali su centralnu svečanost u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Vjernicima se obratio Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Nakon naših noći i dana provedenih u postu i namazu, u ovoj je noći poziv da se pokorimo Allahovoj riječi koju nam je objavio u ovoj noći. Nemojmo zamijeniti ove dane i noći zadane na dane kajanja, da zakukamo za one koji su propustili ovo vrijeme, kada Allah kaže teško nama. Zamolimo Ga da nas sačuva od vlastitog nemara i oholosti. Neka nam da vjere i moći da se odupremo smutnjama i neredu u kojem živimo i da jasno razlikujemo dobro od lošeg, lijepo od ružnog, istinu od neistine. Daj nam snage da se s lakoćom nosimo s iskušenjima. Daj nam snage da nikada ne ucvijelimo slabog niti da ustuknemo pred jakim i moćnim. Daj nam s nage da se s ljubavlju očitujemo tvojoj zapovijedi. Ojačaj našu vjeruj, primi naše namaze i naš zekat – kazao je reis Kavazović.

Reis Kavazović je uputio i dovu da Allah olakša patnje Palestincima u Jerusalimu i u svetoj zemlji da izdrže u ovim teškim vremenima.

Olakšaj nam terete koji nas pritišću. Pomozi nam da se popravimo prije nego nam naude naši dušmani. Ti si zaštitnik i na ahiretu i na dunjaluku – kazao je Kavazović.


Izvorni članak: Lejletu-l-Kadr / Reis Kavazović uputio dovu: “Pomozi nam da se popravimo prije nego nam naude naši dušmani”