Pao konkurs na koji se prijavilo 108 vaspitačica

BANJALUKA – Konkurs za prijem vaspitača u banjalučke vrtiće, na koji je pristigao rekordan broj prijava je poništen zbog velikog broja žalbi i utvrđenih nepravilnosti, saznaje CAPITAL.

FOTO: Capital

Podsjećamo, za 13 upražnjenih mijesta prijavilo se 108 kandidata kojima se bodovao radni staž, prosjek ocjena, nezaposlenost kao i intervju.

Konkurs nije sproveden zakonito i u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema u radni odnos i načinu bodovanja vaspitača, stručnih saradnika, sekretara i računovođe te se isti poništava”, navodi se u Odluci Upravnog odbora.

Zamjenik predsjednika UO Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Rankica Pušić kaže za CAPITAL kako je konkurs poništen jer pravilnik nije ispoštovan u dijelu koji se odnosi na sastav komisije.

Pravilnikom se striktno traži da u komisiji bude sekretar kojeg nije bilo, a koji je zaposlen u Centru. Takođe bilo je i mnogo žalbi na rezultate, dovoljno je da kažem da su se na bodovanje žalili i oni koji su primljeni”, kaže Pušićeva.

Prema njenoj ocjeni konkurs je bio nedorečen i traljavo sproveden.

“Odgovorno tvrdim da ovde nisu postoijale bilo kakve političke konotacije. Procedure nisu ispoštovane, to je bila lakrdija i ja to nisam smjela dopustiti da prođe”, kazala je ona.

Podsjećamo, konkurs je raspisan u martu ove kodine kada je funkciju direktora vršila Vesna Banjac, a koju je kasnije zamjenila Jelena Kurtinović, izabrana od strane Skupštine grada.

Banjac je ranije kazala kako je velika zainteresovanost za njega vlada jer mnogi ranije nisu vjerovali da preko njega mogu biti zaposleni.

Iako su se konkursi i ranije sprovodili, malo ko je u njih vjerovao. Danas mogu da kažem da se ljudima vraća vjera u konkurse i garantujem da će sve procedure biti ispoštovane. Primaćemo samo stručne ljude”, rekla je ranije ona.

CAPITAL: D. T.

Чланак Pao konkurs na koji se prijavilo 108 vaspitačica се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Pao konkurs na koji se prijavilo 108 vaspitačica