Sebija Izetbegović pisala Vjekoslavu Mandiću: “KCUS može i dalje funkcionisati”

Mandić je od nje tražio očitovanje o događaju, a ona je potvrdila sve navode – dodavši da joj se prije toga anesteziologinje nisu obratile.

Obavještavam vas da KCUS ima 44 specijalista anesteziologije, kao i 14 specijalizanata, od kojih nekoliko uskoro polažu specijalistički ispit. KCUS može i dalje funkcionisati kako za Kanton Sarajevo, tako i za suosnivačke kantone”, navela je Izetbegović u pismu koje je objavio Hercegovina.info.

Ona je Mandića napomenula da se radi o liječnicama koje su pisale i pismo koje je ranije dospjelo u javnost, a koje je izazvalo veliku pažnju.

Mi smo nakon toga pokrenuli Stručni nadzor nad njihovim radom. OD 17 anesteziologa koji su bili potpisnici internog dokumenta, a koji je objavljen u javnosti, četvero kolega je povuklo potpis, navodeći da su bili izmanipulisani. Napominjem da se meni kao generalnoj direktorici nikada nisu obratili. Također, nikada nisu prijavili niti jedan konkretan problem u radu, što su bili obavezni po zakonu i procedurama KCUS-a”, navodi Sebija Izetbegović u pismu.

Vjekoslav Mandić je od Izetbegović zatražio očitovanje nakon informacije o 13 otkaza na KCUS-u, kao i o razlozima zbog kojih je do toga i došlo,navodi Hercegovina.info.


Izvorni članak: Sebija Izetbegović pisala Vjekoslavu Mandiću: “KCUS može i dalje funkcionisati”