Rođak stradalog dječaka (6) iz Niša otkriva detalje tragedije: “Ležao je na zemlji, doktor je pokušavao da ga povrati u život”

Rođak, koji je među prvima pritekao u pomoć, tvrdi da dječak, kada ga je ugledao, nije davao znake života, ali i da je do poziva službi izgubilo mnogo vremena.

“Zatekao sam dijete kako leži dole na zemlji. Doktori su pokušavali da ga reanimiraju, ali koliko sam vidio nije mrdao. Policija je bila tu. Vatrogasci su kasno stigli. Navodno, majka nije mogla da pozove vatrogasce i policiju, da neko uskoči da spasi dijete, nego je prvo zvala kuma da on pozove policiju. To je gubljenje vremena, to su sekunde u pitanju – kaže rođak nastradalog djeteta.

Djetetova majka sjedila je sa sestrom napolju, kada je njen mlađi sin dotrčao i rekao da mu je brat upao u septičku jamu dok su se igrali, nakon čega je pozvana policija.

Vatrogasci i hitna pomoć su po dolasku odmah izvukli djetetovo tijelo iz jame.

Šestogodišnji dečak utopio se u septičkoj jami, u vikendici, u niškom naselju Karaula oko 17.30 sati, u vikendici porodice koja živi u Nišu, koja je tu došla da proslavi Vaskrs.

Prema njihovim informacijama, djeca su tokom igre uzmakla pažnji starijih, jer je nastradali dječak imao i mlađeg brata sa kojim se igrao, prenosi “Kurir“.


Izvorni članak: Rođak stradalog dječaka (6) iz Niša otkriva detalje tragedije: “Ležao je na zemlji, doktor je pokušavao da ga povrati u život”