Poginula Borka Budić, novinarka iz Banjaluke: Zbogom, draga naša Borka, pamtićemo tvoj čarobni osmijeh

Tužna vijest šokirala je novinarsku zajednicu i brojne Borkine prijatelje širom Balkana.

Kako je napisala na svom blogu, od skoro deset godina rada u banjalučkim redakcijama, ostao joj je “samo” nadimak B.B. i velika ljubav prema pisanoj riječi.

Nedavno se u njenom srcu rodila još jedna velika ljubav, ljubav prema planinama i planinarenju.

Nije stigla da osvoji sve “dvatisočake”, kako Slovenci zovu planine više od 2.000 metara visine. Nije dala sudbina.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2819563654965150&set=a.1393305857590944&type=3
Nedavno je, na prvi dan proljeća, objavila blog “Planine me zovu, moram ići”. I otišla je, nažalost…

Vrijedna, okretna, hitra, puna optimizma, naša Borka je bila radoznalog, otvorenog duha, uvijek spremna za izazov.

Izabrala je novinarski poziv, u Banjaluci završila studije novinarstva, a potom se bacila na posao, sa energijom i posvećenošću kakva se, čak i u novinarskoj branši, rijetko sreće.

U deset godina novinarskog staža, najduže je radila u dnevnim novinama “Fokus” i “EuroBlicu”. Više od pet godina bila je dio “EuroBlic” tima. A onda je prije nekoliko godina odlučila da okrene list i promijeni sve: profesiju, grad, državu, način života.
Otišla je u Sloveniju, u potrazi za boljim životom i novim iskustvima.

– Prvo sam pokušala da mijenjam svijet, a onda sam shvatila da, prije svega, moram da promijenim sebe. Negdje na internetu sam pročitala da za početak, treba da izađeš iz neke svoje komfor zone, pa sam spakovala kofere i otišla u drugu državu – iz Bosne i Hercegovine u Sloveniju. Shvatila sam da je ljudima danas u stvari najbitnije da budu lijepi, te sam uplovila u kozmetičke vode – napisala je Borka na svom blogu.

U Ljubljani je vrijedno radila, učila novi zanat, stekla nove prijatelje, ne zaboravljajući stare drugare i svoj zavičaj.

U Sloveniji se zaljubila u planinarenje. Ali, ostala je i stara ljubav prema pisanju. Neizlječiva je to “bolest”, znaju to svi istinski novinari i novinarke.

I tako je banjalučka novinarka postala ljubljanska BBlogerka.

– Kunem se, pokušavala sam da ignorišem poriv za piskaranjem, ali bez uspjeha. Posljedica je ovaj blog koji je nastao skoro preko noći. BBlogerka je zatvorila oči i samo uskočila u svijet blogovanja. Njena ideja vodilja je da donosi najnovije vijesti i priče iz svakodnevnog života. Da piše o svojim i iskustvima drugih u dijaspori, sa osvrtom na dešavanja u zemlji iz koje smo otišli. Zvanično i nezvanično. Ozbiljno i opušteno. O sebi, ljudima i događajima – pisala je Borka.

Našu šarmantnu “Slovenku” viđali smo često. Rado je dolazila kući, bez nje nisu mogla proći slavlja i lijepi događaji u Banjaluci.

Očekivali smo da ćemo je vidjeti i ovog proljeća, kako nasmijana, širom otvorenih očiju i ruku spremnih na zagrljaj, korača Gospodskom.

Ali, sudbina nije dala.

Zbogom draga naša BB!

Pamtićemo tvoj blistavi, čarobni osmijeh. I tvoje riječi, prenosi srpskainfo.


Izvorni članak: Poginula Borka Budić, novinarka iz Banjaluke: Zbogom, draga naša Borka, pamtićemo tvoj čarobni osmijeh