Ramazanska poruka hafiza Bugarija: Vjersko-svjetska inteligencija je popustila i ne posti, zato svi ispaštamo!

Hafiz Sulejman Bugari uputio je čestitku svim muslimanim povodom nastupajućeg mjeseca ramazana. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

“Imenom Allah oslobađa se svaki bolestan dah od nečastivog i prezrenog. Imenom Svemilosni, sva se milost od Njega dobija, nosi i nesebično prenosi svima. Imenom Premilosni, postiže se Njegova bliskost i sa Njegovim voljenim robovima prisnost. Za Allahovog Miljenika, s.a.v.s., njegovu porodicu i ashabe/prijatelje i za sve sljedbenike ko blagoslov moli, On Svoju milost i ljubav im dozvoli.

Svjedoci smo, nikad se više nije pisalo, a toliko se iz smislenog života ispisalo. Nikad se više nije govorilo, a toliko lošeg izgovorilo. Nikad se više nije radilo, a toliko prljavog izgradilo. Nikad se više nije vjerovalo, a toliko jedno drugo iznevjerilo. Nikad se ovoliko nije postilo, a toliko ispaštalo.

Post, post, post!!!

Postiti, između ostalog, znači – uže ega stegnuti i od svega lošeg se sustegnuti, ako želimo mir u duši dosegnuti. Ne posti sigurno onaj ko se pravom i čašću drugog mrsi, ko prema drugom loše misli i zlobu nosi te ko želi vlast, poziciju, ne dajući boljem od sebe prednost.

Današnja inteligencija izgleda da je popustila, ne posti, zato svijet ispašta!

Kada čovjek može pomoći, a neće, neka znamo da je protiv sebe i svoga, on jednostavno vara sebe i svoga, a učitelj svijeta je rekao: “Nije od nas ko vara.”

Brate, sestro, plemenita dušo, zdravim se postom uprisutnjujemo i sa našom prezentnošću upoznajemo.

Bolesti i virusi se šire, jer je naša sadašnjost bolna, prezent bolan i otrovan zato što se ne obraćamo Iscjelitelju i ne liječimo se Sveprisutnim.

Kakva nam je sadašnjost, takva nam je i budućnost…

Svemilosni u Knjizi veli: “Zapravo, čovjek želi da (grijesima) bombardira svoju budućnost.” (El-Kijameh, 5)

Braćo i sestre, u prezentu su prisutni svi darovi oba svijeta.

Molim Svemogućeg da nam omogući post kako bi zajedničke darove međusobno bezuslovno dijelili i od dominirajućeg zla se oslobodili.

Nek nama dah Ramazana otvori vrata srca i duše, pročisti, uveže i oslobodi svega što nas steže. Amin. Ramazana Šerif Mubarek Olsun” – stoji u ramazanskoj poruci hafiza Sulejmana Bugarija.

Uvaženog hafiza Bugarija imaćete priliku slušati i gledati u ramazanskom programu radija Studio D i televizije Tatabrada od 13. aprila do 12. maja u prediftarskom terminu. 

Izvorni članak: Ramazanska poruka hafiza Bugarija: Vjersko-svjetska inteligencija je popustila i ne posti, zato svi ispaštamo!