Pokušali ukrasti više od 40 divljih konja kod Mostara

Incident se dogodio u ponedjeljak, kada su dvije osobe, za koje se navode inicijali, pokušale ukrasti više od 40 konja.

Po navodima udruženja i lokalnih portala, nekoliko desetaka kilometara dalje od njihova redovitog staništa konje i konjokradice snimila je kamera za nadzor s objekta u mjestu Kozica koji koristi udruženje Animal care Centar-Mostar, koje skrbi za napuštene pse.

Ovaj videozapis udruga za zaštitu pasa ustupila je udruženju Konji na Bilima te je objavljen na portalima.

Po navodima iz objave, konjokradice, koji su pješice vodili konje, zaustavljeni su u mjestu Miljkovićima, a konji su, po istim navodima, vraćeni u krdo.

Policija, koja nije informirana o ovome incidentu, navodi kako je ranije bilo prijepora oko ovih konja između različitih civila koji su nekada bili njihovi vlasnici.

Pretpostavlja se da se oko 200 konja nalazi u nekoliko krda koja se kreću u okolici Mostara. Radi se o konjima koji su nekada korišteni u poljoprivredi, ali su napušteni te od tada slobodno šeću okolnim brdima.

Policija, koja nije informirana o ovome incidentu, navodi kako je ranije bilo prijepora oko ovih konja između različitih civila koji su nekada bili njihovi vlasnici.

Pretpostavlja se da se oko 200 konja nalazi u nekoliko krda koja se kreću u okolici Mostara. Radi se o konjima koji su nekada korišteni u poljoprivredi, ali su napušteni te od tada slobodno šeću okolnim brdima. prenosi “Index“.

Ovi konji česta su meta različitih nasilnika, ali i divljih životinja. Udruga Konji na Bilima nastoji im pomoći dostavljajući redovito vodu u vrućim ljetnim danima te sijeno i drugu hranu tijekom zime.


Izvorni članak: Pokušali ukrasti više od 40 divljih konja kod Mostara