LinkedIn šalje radnike na godišnji na oporavak od užasne godine

NJUJORK – Poslovna društvena mreža za traženje posla i radnika LinkedIn od ponedeljka šalje skoro svih svojih 15.900 radnika na vanredni godišnji odmor.

foto: pixabay

Sedmicu dana godišnjega tvrtka objašnjava svojom namjerom da ljudima omogući oporavak nakon što su više od jedne godine proveli radeći od kuće u uvjetima pandemije. AFP prenosi da je namjera LinkedIna to da spriječi izgaranje svojih radnika na poslu, odnosno da želi preduhitriti sindrom “burn outa”, prenosi N1.

Dok svi ostali budu na godišnjem, samo mali dio radnika nastaviće raditi kako bi društvena mreža nastavila funkcioniše. Nakon što se ostali vrate, na godišnji odmor od sedmicu dana idu oni koji su prethodne sedmice održavali pogon.

“Nešto je čarobno kad cijela kompanija napravi predah u isto vrijeme”, odgovorili su iz LinkedIna na upit AFP-a i dodali da je najbolje u svemu tome što povratnike na radno mjesto neće dočekati poplava neodgovorenih e-mailova.

Чланак LinkedIn šalje radnike na godišnji na oporavak od užasne godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: LinkedIn šalje radnike na godišnji na oporavak od užasne godine