Franjo Komarica: Ostavljam vam svoju zadnju poruku, kao svojevrsni testament

Dobrota je u stanju nadvladati zloću, život je jači od smrti, a ljubav Božja je moćnija od svih grijeha cijelog svijeta! To je bit i glavni sadržaj Uskrsa, poručio je Franjo Komarica, biskup banjalučki povodom Uskrsa, praznika uskrsnuća Isusa Hrista, kojeg katolički vjernici proslavljaju u nedjelju.

– Vjerujući da nas je Bog u Kristu raspetom i uskrslom pomirio sa sobom i jedne s drugima, mi se ne mirimo s grijehom, podjelama i mržnjom – u sebi i u svijetu u kojem živimo. Uskrsli nam Krist ulijeva nadu i snagu za nove pokušaje i nova nastojanja, kako bismo ostvarili život dostojan čovjeka, u slozi i ljubavi… – podsjetio je Komarica. prenosi “Avaz“.

Istakao je da je tokom proteklih 30, izuzetno dramatičnih, godina rata i poraća iskusio da:

– Onaj tko želi biti istinski mirotvorac u jednom svijetu, odnosno životnom okruženju, u kojem vladaju egoisti, izrabljivači i ugnjetači ljudi i naroda, preziratelji i Boga i čovjeka i grješnici svake vrste, taj treba u svojoj nesebičnoj ljubavi biti dosljedan i ići do krajnjih granica. Ali ne bi smio nikako zbog lažnog mirotvorstva oportunistički opravdavati zlo i nepravdu niti prodati pravo obespravljenih za neki samo prividni, lažni mir. Jer, bez pravde nema niti može biti pravednog, istinskog i trajnog mira, kako to naglašava i Božja poruka objavljena u Svetom Pismu: ‘Mir će biti djelo pravde’” – naveo je biskup Komarica.


Izvorni članak: Franjo Komarica: Ostavljam vam svoju zadnju poruku, kao svojevrsni testament